Hemelvaart en Pinksteren beleven met jonge kinderen

May 08, 2024

Hemelvaart en Pinksteren zijn prachtige dagen waarop we Gods liefde kunnen delen en vieren met onze kinderen. De Wonderwolk ontwikkelt materialen voor de geloofsopvoeding en zij delen met het platform Christelijk Opvoeden een aantal tips om Hemelvaart en Pinksteren uit te leggen aan te beleven met je kinderen.

Deel de verhalen
Vertel de verhalen van Hemelvaart en Pinksteren vanuit het perspectief van Gods nabijheid, Zijn hoop en liefde voor ons!

Door Jezus terugkeer naar de hemel belooft Hij ons dat we ook een thuis hebben bij God in de eeuwigheid. Dit is een geweldig onderwerp om met onze kinderen over te praten, omdat het hen troost en geruststelling biedt in onzekere tijden. Jezus vertelt dat Hij een huis voor ons bouwt. Ga samen aan de tekentafel zitten en moedig je kind aan zijn droomhuis in de hemel te tekenen.

Pak ‘de Wonderwolk Peuterbijbel’  of vertelkaarten erbij en vertel de verhalen van Hemelvaart en Pinksteren.

Doe een spel van vertrouwen
Hemelvaart en Pinksteren moedigen ons aan om ons vertrouwen en geloof te vestigen op Jezus, zelfs als we Hem niet met onze ogen kunnen zien. Dit kun je uitbeelden aan je kind door middel van een blinddoekspel. Zet je kind midden in de kamer en doe hem een blinddoek voor. Ga nu op afstand zitten en zeg zijn naam. Kan hij jou vinden?

Praat samen over Heilige Geest
Hoe ervaar jij zelf de Heilige Geest? Je eigen ervaringen zijn super waardevol voor jouw kind. Natuurlijk kun je ook een toffe knutsel maken, zoals deze leuke ballonknutsel. Of doe met iets oudere kinderen een proefje.

Hemelvaart en Pinksteren zijn mooie dagen waarop we Gods liefde kunnen delen en vieren met onze kinderen. Maar het zijn ook best wel ingewikkelde verhalen. Daarom organiseert het platform Christelijk Opvoeden hier een masterclass over op dinsdag 28 mei om 20.00 uur. Registreer je via onze website!