Zoveel mensen, zoveel meningen!

christelijk opvoeden Mar 03, 2024

“Ik haal alles wat ik lees, zie en hoor door mijn persoonlijke filter, zodat er voor mij overblijft wat ik nodig heb"

Wat ik zo ongelooflijk mooi vind aan de online community christelijk opvoeden is het feit dat mensen elkaar opzoeken rondom een gezamenlijk thema. Iedereen die lid is van de Facebook groep zoekt inspiratie, verbinding en relatie.

Opvoeders in de breedste zin van het woord vinden elkaar: vader, moeder, ouders, opa, oma, leerkracht, medewerker van de kinderopvang, kinderwerk van de kerk en ga zo maar door. Een groep van mensen die hetzelfde doel voor ogen hebben: de toekomstige generatie bouwen in vertrouwen dat God hen hierbij helpt!

Binnen ‘Christelijk Nederland’ zijn er veel verschillende richtingen en binnen ‘Opvoed Nederland’ zijn er veel verschillende vormen. Iedere opvoeder is op ontdekkingsreis naar de invulling en manier die past bij zijn of haar gezin.

Zoveel mensen, zoveel meningen.

Zelf ben ik iemand die graag luisterend en onbevooroordeeld wil kijken naar mensen. Maar terwijl ik zonder oordeel luister naar andermans meningen, opvoed statements en visie...ben ik me er wel bewust van wat ik wel en niet toelaat tot mijn gedachten. Wat er wel of niet invloed mag hebben op mijn gezin en mijn kinderen.

Wat ik lees, zie en hoor haal ik door mijn persoonlijke zeef. Ik filter door mijn persoonlijke visie en onze gezinsvisie heen wat er wel en niet helpend is voor mij en mijn gezin.

Dingen die niet passen binnen onze gezinsvisie en kernwaarden die laat ik virtueel liggen. Die zijn wellicht passend voor andere leden van de Facebook Groep.

In de jaren dat ik werk als christelijke gezins- en opvoedcoach heb ik zoveel verschillende soorten gezinnen mogen helpen zoeken naar hun persoonlijke visie. Het is fascinerend om te zien dat we als opvoeders vaak globaal een zelfde doel hebben voor onze kinderen: veiligheid, liefde, geloof, saamhorigheid. Maar dat de invulling hiervan zo ver uit elkaar kan liggen.

Dat is de veelkleurigheid van God.

Hoe bijzonder en mooi is het dan dat we elkaar kunnen vinden in ons gemeenschappelijke doel: de toekomstige generatie bouwen in vertrouwen!

Ben jij al lid van de Facebook Community Christelijk Opvoeden?

Join us!